Τη δοκίμασα στην Ολλανδία και μ’ άρεσε πάρα πολύ. Να την περιγράψω και όποιος θέλει λεπτομέρειες, εδώ είμαστε…
Τσιγαρίζουμε σε αγνό λαδάκι 2 μέτρια κρεμμύδια. Κόβουμε σε κυβάκια 1 κολοκύθι (μέγεθος πεπονιού – υπολογίστε αν έχετε τεράστιο) γλυκό και 2 μέτρια μήλα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με ένα 1 λίτρο (ίσως και παραπάνω) καυτό νερό. Βράζουν περί τα 20 λεπτά. Τα λυώνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με ένα μίξερ χειρός (εγώ έχω το minipimer, νομίζω έτσι λέγεται) για να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τρίβουμε μοσχοκάρυδο, ένα ή δύο κύβους χορταρικών και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με θυμάρι. Είναι σούπα με Σ κεφαλαίο. Αν κάποιος θέλει, την εκτελώ και ζωντανά στο χώρο του με τη σχετική οικονομική επιβάρυνση (1.250 ευρώ το 10λεπτο – άνευ ΦΠΑ).
Υλικά: λάδι, 2 κρεμμύδια, 1 πεπονέ (σε μέγεθος) κολοκύθι, 2 μήλα, 1-2 κύβους χορταρικών, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι
Χρόνος εκτέλεσης: 30'
Άτομα: 4 (ή 2 πεινασμένοι)
Καλή σας όρεξη! Τολμήστε την…
Πρέπει να πεινούσες πολύ στην Ολλανδία, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήFei Ma
Πεινούσα, ναι! Αλλά δεν είναι αυτό δικαιολογία... Όντως μ' άρεσε και ζήτησα να την ξανακάνουν για να δω τη διαδικασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πω την αλήθεια, δεν την έκανα ακόμη, αλλά ξέρω κάποιον (π.χ. ax---s) που θα του αρέσει! ;-)
Προς FeiMa: ακόμη περιμένω απαντήσεις στο τεστ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί;
:-|
Επειδή είχα μια βδομάδα άρρωστο τον Βασίλη και μετά καπάκι αρρώστησα κι εγώ. Και να σκεφτείς ότι είμαστε οι δυο μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο ζόρικη η κατάσταση, αλλά πέρασε.
Μπορεί να μην είχα διάθεση ούτε καφέ να πιω, αλλά έμπαινα σε καθημερινή βάση στο μπλογκ σου!
Τώρα τι να σου πω; Να το βράσω το τεστ; ΝΑΙ... να το βράσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά λοιπόν πολλά από την κρύα (λέμε τώρα...) Δράμα. Να ΄στε καλά και να χαίρεστε την κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν.
Χαίρομαι που κρατούσα (έστω κι έτσι) συντροφιά σε μια ξενιτεμένη φίλη. Όχι για πολύ όμως, ε; ;-)
Όχι για πολύ, όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγους μήνες θα απολαμβάνω τον ήλιο, τη θάλασσα και γενικά όλο αυτό το τσίρκο που λέγεται Ελλάδα.