Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Αποτελέσματα ψηφοφοριών...

Αχεμ... Έχουμε και λέμε λοιπόν από τις 3 τελευταίες ψηφοφορίες που κλείσαν πριν λίγο:

- Τα Κανάρια Νησιά είπατε 2 στους 3 ότι πήραν το όνομά τους από τα καναρίνια. Το σωστό είναι ότι τα καναρίνια ονομάστηκαν έτσι από τα νησιά αυτά. Τα νησιά ονομάστηκαν από τα ...σκυλιά. Οι Ρωμαίοι είχαν ονομάσει τα νησιά αυτά ως "νησιά σκύλων" για τα εξαιρετικά μεγαλόσωμα σκυλιά που αναπαρήγαγαν οι ντόπιοι. Στα λατινικά ο σκύλος λέγεται "canis". Το όνομα "canario" στα καναρίνια το έδωσαν οι Ισπανοί, ενώ οι Γάλλοι πρόσθεσαν και το ποιητικό "serin" από την ελληνική μυθολογία που παραπέμπει στις σειρήνες οι οποίες πλανούσαν τους ταξιδιώτες με το γλυκό τους τραγούδι.

- 9 στους 10 θα ζούσαν εκτός Ελλάδας (σίγουρα ναι + υπό προϋποθέσεις), πράγμα που αποδεικνύει το πλήθος των μεταναστών και το κλασικό ρητό "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις!". Από την άλλη, όταν φεύγουμε εκτός, λέμε τι καλά που ήταν στην πατρίδα, αχ αυτός ο ήλιος, οι παρέες και τα σχετικά... Διαστροφή σκέτη!

- Στο θέμα της εποχής, παράδοξο είναι το μεγάλο ποσοστό του φθινοπώρου (πολύ μελαγχολία έπεσε ρε παιδιά;), σχέση με το μικρό ποσοστό της ανοίξεως. Προσωπικά έβαλα χειμώνα.

Αυτά τα ολίγα για τώρα. Έχω πολύ πράμα (έτσι λέω τώρα) να γράψω και σύντομα θα έχω φρέσκο υλικό για τα σχόλια και τις πανέμορφες "διαμάχες" μας. Κρατήστε καλά και κοιτάτε πάντα ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου