Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Σοφίες


Μου τα στείλαν, σας τα μεταφέρω. 
Άντε γιατί τελευταία μόνο για αποδράσεις και ρόλους και εγκλωβισμούς μιλάμε και έχει καταντήσει μονότονο το παιχνίδι... ;-)

Θυμίζω ότι για να δείτε την (ή καλύτερα τις εικόνες) εικόνα σε μεγάλο μέγεθος, κάνετε ένα κλικ πάνω τους.

6 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως είχαν ενδιαφέρον κάποιες απόψεις εδώ μέσα. Είναι κυρίως ο τρόπος που εκφράζουμε κάτι, που έχει ενδιαφέρον, και όχι τόσο το τι λέμε. Πολλή οργή, πολλά απωθημένα, πολλά ερωτηματικά.
    Τα τελευταία σου κειμενάκια ως επί το πλείστον βασιζόταν στην ένταση και παρασύραν σε αυτόν τον τρόπο σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως! Είναι εμφανής η διάθεση "ξεσπάσματος" σε κάποια σημεία των σχολίων που αφήνουμε. Ελπίζω να δρα ολίγον ...ψυχοχαλαρωτικά όλο αυτό... Από την άλλη μεριά δεν είναι σκοπός μου να σας παρασύρω σε κανάλια και μονοπάτια που δεν θέλετε να μπείτε (ίσως όχι όλοι σας, αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι), αλλά σε δρόμους αναζήτησης της προσωπικής μας αλήθειας, της αλήθειας που έχει μέσα του καθένας μας και σαφώς να παίρνουμε και οι υπόλοιποι ιδέες, σκέψεις, οπτικές των άλλων που ενδεχομένως να ταιριάζουν με τις δικές μας εσωτερικές διεργασίες, οι οποίες δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρες και σαφώς προσδιορισμένες.

    Ψιλοάσχετο, αλλά μιλώντας με διαφόρους αυτό το διάστημα (κυρίως τον τελευταίο μήνα), διαπίστωσα ότι αν και υπάρχουν επισκέπτες (βλ. τον σχετικό μετρητή του μπλογκ), πολλοί είναι αυτοί που διαβάζουν τις αναρτήσεις και τα σχόλια, αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία σχολιασμού για δικούς τους λόγους ο καθένας. Δεν το κακίζω, προς Θεού, απλά το επισημαίνω σαν σημαντικό στοιχείο.

    Θα ήθελα τέλος, να προσκαλέσω όποιον ή όποια θέλει να γράφει τις δικές του αναρτήσεις (προσοχή, όχι σχόλια, εννοώ θέματα, κείμενα με τίτλο και ετικέτα), ότι μπορεί να μου στείλει ένα mail για να του δώσω τα σχετικά δικαιώματα. Ας δούμε και μια διαφορετική οπτική γωνία για να γίνει παιχνίδι. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφώς στο ξεκαθάρισμα πολλών καταστάσεων βοηθάει η ανταλλαγή αυτή που γίνεται εδώ ή οπουδήποτε αλλού. Μοιάζει με ψυχανάλυση. Αυτό όμως που σημειώνω είναι ότι η υπερβολική φόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και μη ελεγχόμενες καταστάσεις.
    Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτή, αλλά οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, ακόμη και η διαμόρφωση ιδεών, απαιτούν χρόνο. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει κάτω από την πίεση της ταραχής και της οργής.

    Κάποτε συζητούσα με κάποιον φίλο. Την περισσότερη ώρα μιλούσα εγώ και εκείνος σχεδόν δεν συμμετείχε. Στο τέλος τον ευχαρίστησα που με άκουγε τόση ώρα αμίλητος, γιατί με βοήθησε η παρουσία του μόνο, να ξεκαθαρίσω κάτι που με απασχολούσε σοβαρά.
    Πολλές φορές λοιπόν βοηθάει και μόνο το να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
    Μόνο με την ένταση διαφωνώ.
    Ζήτημα χαρακτήρα; Ίσως.
    Αλλά προτιμώ τη φωτιά που σιγοκαίει τα άχρηστα, παρά να ρίξω βενζίνη στη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε ότι όποιος φιλοσοφεί πολύ, κρύβεται μια γυναίκα πίσω του (ή μπροστά του) που τον έχει τσακίσει κανονικά...
    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι πρέπει

    Fei Ma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα εγώ τι να σχολιάσω; τα ασχολίαστα; :-)

    Να' στε καλά...

    Ο καιρός έχει γυρίσματα όμως και θα ανατραπούν πολλά... keep in touch λοιπόν! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή