Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Ταινίες

Την Κυριακή βράδυ απόλαυσα την ταινία Diarios de motocicleta - The Motorcycle Diaries. Δίωρη, κέρδισε Oscar, 26 άλλα βραβεία και προτάθηκε για άλλα 37.

Η ιστορία περιγράφει το ταξίδι του νεαρού φοιτητή ιατρικής Τσε Γκεβάρα με τον ξάδερφό του Αλπμέρτο Γκρανάδο, βιοχημικό. Φεύγουν από το σπίτι τους με μια μηχανή Norton 500 (all time classic) και διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα της Λατινικής Αμερικής (Χιλή, Περού). Η ταινία είναι αληθινή και βασίζεται στο βιβλίο - ημερολόγιο του Τσε. Πραγματικά, ο πήχης ανέβηκε ψηλά τώρα για τις επόμενες ταινίες. Αξίζει ειλικρινά να τη δείτε, αν έχετε διάθεση για κάτι ουσιαστικό και ...αποδραστικό. Γελάς, πονάς, νοιώθεις και αντιλαμβάνεσαι ποιος ήταν ο γνωστός επαναστάτης με το καπέλο και το πούρο.

Δεν ξέρω πολλά για τον Τσε και αυτή η ταινία μ' έβαλε στο τριπάκι να διαβάσω για αυτόν και να μάθω περισσότερα για τη ζωή του. Αν θέλετε, δείτε δύο σελίδες που περιγράφουν και σχολιάζουν την ταινία – βιογραφία του πατώντας εδώ και εδώ.

Τώρα, αν πω ότι ήδη από χθες το βράδυ σχεδιάζω τη δική μου περιπλάνηση; Ναι, λογικά τέλος Αυγούστου (μετά τις 20 του μηνός που θα παντρέψω τον Κυριάκο και τη Σουζάνα) με βλέπω να χαράξω κάτι που δεν είχα κάνει άλλη φορά. Αφήστε με να το σκεφτώ και θα σας πω. Δεν θα το σκεφτώ και πολύ, ήδη έχω ψιλοκαταλήξει. Απλά θέλω να τακτοποιήσω μερικές εκκρεμότητες…

Μετά από αυτά, αφήστε σχόλιο με την (τις) αγαπημένη (αγαπημένες) σας ταινίες. Θα αναρτηθεί μια λίστα με συνδέσμους και σχόλια ώστε να υπάρχει σαν αναφορά για μας και τους μελλοντικούς επισκέπτες. Ξεκινώ με τη δική μου λίστα:

Οι πρώτες προσθήκες:

5 σχόλια:

  1. Big Fish
    La vita e bella
    Χορεύοντας στο σκοτάδι
    Οι άλλοι
    4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 ημέρες
    Η ζωή των άλλων
    - Νούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α... Νούλη! Τι ταινίες επέλεξες! Από τα σχετικά sites που γράφουν κριτικοί ταινιών (αν και δεν τα πολυπιστεύω) φαίνεται ότι σαρρώνουν στις βαθμολογίες.

    Η μια καλύτερη από την άλλη. Και μάλιστα 2-3 δεν τις είχα υπόψη μου. Έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Νούλη: Ωραίες επιλογές, ειδικά το "χορεύοντας στο σκοτάδι".

    Λοιπόν, επειδή οι ταινίες που λατρεύω συνήθως δεν αρέσουν στον υπόλοιπο κόσμο, είπα να προτείνω κάποιες που απλά είδα τελευταία και τις βρήκα πολύ αξιόλογες:

    --> "Batman the Dark Knight":
    Δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος μου ήρωας, αλλά αν σας αρέσουν οι ταινίες βασισμένες σε comic ή απλά οι ταινίες δράσης, αυτήν εδώ θα την λατρέψετε.

    --> "Cloverfield":
    Την είδα εχθές το βράδυ, και αν δεν έχεις διαβάσει την υπόθεση της ταινίας, τίποτα απ'όσα συμβαίνουν στο πρώτο μέρος της δεν σε προετοιμάζει για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Πρωτοποριακή σκηνοθεσία και σενάριο, για το είδος της.

    --> "Πάρτυ Δολοφόνων":
    Μαύρη κωμωδιά που σατιρίζει κυρίως την "τρέλα" του κόσμου των καλών τεχνών.

    Όσοι έχουν ήδη δει το "The Dark Knight" θα καταλάβουν:

    http://www.mycorner.gr/blog/view/id_4345/title_the-dark-knight/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sry απλά δεν νομίζω ότι πήρε ολόκληρο το link το προηγούμενο post.

    http://www.mycorner.gr/blog/view/
    id_4345/title_the-dark-knight/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μία Μέλισσα τον Αύγουστο"
    Βαθιά φιλοσοφιμένη πιστεύω
    "Ο Δικηγόρος του Διαβόλου"
    "Pulp fiction"
    "Kill Bill"
    και γεικά Quentin Tarantino

    ΑπάντησηΔιαγραφή