Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Διαδρομή στο Κλισμί

Βρεθήκαμε τρεις φίλοι των μηχανοκίνητων αποδράσεων και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Είχαμε τις επιφυλάξεις μας να πω τη μαύρη αλήθεια γιατί το εγχείρημα απαιτούσε οργανωμένες κινήσεις μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν θέλαμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων… Αρχίσαμε να το συζητάμε και τελικά καταλήξαμε στο να το κάνουμε, με οποιοδήποτε κόστος.

Αγοράσαμε ό,τι μας έλειπε από εξοπλισμό, πήρα και την μπαγκαζιέρα που χρειαζόταν όπως και δήποτε και ένα πρωινό ξεκινήσαμε, αφού βρεθήκαμε για μπουγάτσα (με τυρί, με κιμά, με κασέρι, με… ακούς άσχετε μπουγατσοκαταναλωτή;) και κακάο. Φορέσαμε κράνη, τα δέσαμε με προσοχή, κουμπώσαμε τις φόρμες πάνω από τα παντελόνια, ελέγξαμε ξανά το μπουφάν, τις τσέπες, τα φερμουάρ και τα σχετικά, είδαμε για τελευταία φορά τις αποσκευές, τις κλειδαριές, μήπως ξεχάσαμε κάτι και …μπροοοουμ!

Προορισμός μας το Κλισμί. 1050 χιλιόμετρα από Δράμα, με άσφαλτο δρόμο τα 800 περίπου χιλιόμετρα. Φτάσαμε με 4 στάσεις το βραδάκι. Το τοπίο ήταν εκπληκτικό. Το βράδυ κοιμηθήκαμε στον Ξενώνα της κυρά Καλής. Υψόμετρο γύρω στα 600 μέτρα, ο καιρός μάλλον προς το κρύο. Ιδανικός για διαδρομές με δίκυκλα μηχανήματα ορμής και απόδρασης. Μπροστά στο τζάκι, η κυρά Καλή, μας έφερε ζεστό τσάι του βουνού και ένα πιατάκι με μεζεδάκια: τυρί, κασέρι, σαλαμάκι, πιπεριές Φλωρίνης… τέλεια! Το πρωί ξυπνήσαμε με τη σχετική κούραση της διαδρομής, αλλά το απογευματάκι είπαμε να γυρίσουμε την περιοχή με τις μηχανές. Η φωτογραφία είναι από την ώρα εκείνη. Είπαμε σε ένα βοσκό της περιοχής να μας τραβήξει καθώς φεύγαμε από το σημείο. Ο τύπος μάλλον είχε βγάλει και άλλες φωτογραφίες. Χέρι σταθερό και το κάδρο σωστά ζυγισμένο.

Η συνέχεια της διαδρομής είναι μάλλον εύκολο να την φανταστείτε. Όπως και εγώ… 

- Όνειρο είναι η βίωση μίας σειράς εικόνων, ήχων, ιδεών, συναισθημάτων και άλλων αισθήσεων κατά την διάρκεια του ύπνου, κυρίως κατά τη φάση REM. Το περιεχόμενο των ονείρων είναι συχνά αδύνατο ή έστω απίθανο να συμβεί στην φυσική πραγματικότητα, και είναι πέρα από τον έλεγχο αυτού που το βιώνει. Η εξαίρεση σ' αυτό είναι γνωστή ως συνειδητό ονείρεμα, κατά το οποίο το άτομο συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται και συχνά είναι σε θέση να αλλάξει το ονειρικό του περιβάλλον και να ασκήσει έλεγχο σε διάφορες πτυχές του ονειρικού περιεχομένου.

- Κλισμί = που είναι; ΠΟΥΘΕΝΑ!

2 σχόλια:

  1. Φιλλλαράκι θα μας τρελλλάνεις??
    Ή εγώ δεν έχω ακόμα ξυπνήσει ή πήγες ταξίδι στο πουθενά κ μας γύρισες και με φωτό...
    Τεεελειιιοοο (ό,τι απ' τα 2)!

    -Νούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι πρόκειται για όνειρο. Με την κυριολεκτική της σημασία.

    Πάντως μερικά όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Άρα πάρτε το όπως εσείς προτιμάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή