Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

HomeLink

Εσείς θα μπορούσατε να κάνετε ανταλλαγή σπιτιών;

Από το 1953 στις ΗΠΑ ξεκίνησε η ιδέα του να πηγαίνει κάποιος (κάποιοι) διακοπές, μένοντας στο σπίτι εκείνου (εκείνων) που θα έρθουν να μείνουν στο δικό του (τους). Στην ουσία είναι μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τη διαδικασία των διακοπών τους με προφανή οφέλη: μηδενικά έξοδα διαμονής, προσαρμογή στον τρόπο ζωής του προορισμού σαν ντόπιος και όχι σαν τουρίστας, συνήθως πιο άνετα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κ.λ.π.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και σενάρια, π.χ. ένα ζευγάρι από Κέρκυρα ανταλλάσει το σπίτι του με ένα ζευγάρι από Δανία και πηγαίνει το προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα στη Δανία μαζί με ένα άλλο φιλικό ζευγάρι. Ή κάποιος που έχει ένα εξοχικό, το χρησιμοποιεί για ανταλλαγή κάποιο διάστημα και έχει το δικαίωμα μόλις κλείσει τη διαδικασία ανταλλαγής να μείνει στο σπίτι αυτού που έρχεται στο εξοχικό του. Ή κάποια οικογένεια με παιδιά, που οικονομικά είναι ίσως και αδύνατο να μείνουν στο Σικάγο για 15 μέρες μπορούν να το κάνουν υπολογίζοντας μηδενικά έξοδα διαμονής. Ή κάποιοι συνταξιούχοι με αρκετό ελεύθερο χρόνο, αφιερώνουν αρκετό διάστημα του έτους για τέτοιου είδους αποδράσεις.

Κατανοητή η αντίδραση κάποιων που λένε «θα κοιμηθούν άλλοι στο κρεβάτι μου;», «θα τρώνε στα πιάτα μου;», «θα ψάχνουν το σπίτι μου;». Ίσως να υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά, ίσως και καλές πρακτικές ή συμβουλές, ίσως και με τη λογική ότι τα ίδια θα κάνουν και οι άλλοι της άλλης πλευράς…

Δείτε και αυτό το σενάριο που αφορά μια 20ήμερη απόδραση για 4μελή οικογένεια:

Χωρίς ανταλλαγή σπιτιών:
  1. Αεροπορικά εισιτήρια 1.200 €
  2. Ξενοδοχείο 2.000 €
  3. Αυτοκίνητο 1.000 €
  4. Διατροφή 1.300 €
[Σύνολο: 5.500 €]
Με ανταλλαγή σπιτιών:
  1. Αεροπορικά εισιτήρια 1.200 €
  2. Ξενοδοχείο 0 €
  3. Αυτοκίνητο 0 €
  4. Διατροφή 700 €
[Σύνολο: 1.900 €]

1 σχόλιο:

  1. Η ψηφοφορία για την ανταλλαγή σπιτιών χρήσιμη τελικά. Μίλησα με 2-3 που μου είπαν ότι θα γραφτούν μέλη με την πρώτη ευκαιρία.

    Για αυτούς που ψήφισαν "Θετικά / Μάλλον θετικά" έχω να πω ότι σε λίγες μέρες πιστεύω να είναι έτοιμη η νέα σελίδα της HomeLink Greece.

    Λεπτομέρεις και επεξηγήσεις στο προσεχές μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή