Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Παραλία Μέσης - Κομοτηνή

Μεσημέρι Σαββάτου 16 Αυγούστου. Άφησα τη μηχανή μου στο σπίτι του κουμπάρου μου και παίρνοντας ένα σακίδιο με τα απαραίτητα επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο. Κυριάκος, Σουζάνα και εγώ, συνθήκες (διζωνικού) κλιματισμού, αυτοκίνητο πεντακάθαρο -ό,τι πρέπει για αποδράσεις παραλίας!-, μηχανή TFSI 1.8 με 160 άκρως διαθέσιμα άλογα και βουρ για Κομοτηνή.

Ο προορισμός μας ήταν η παραλία Μέσης μετά από το Φανάρι. Η Σούζι με διαβεβαίωσε ότι η θάλασσα είναι καλύτερη των αμμολόφων (Νέα Πέραμος - Καβάλα). Δεν την πίστεψα ιδιαίτερα, είχα τις επιφυλάξεις μου. Θες η καλή περέα, θες το άνευ ορίων αυτοκίνητο (σε θέμα ταχύτητας), η διαδρομή μου φάνηκε απίστευτα κοντινή. Το καλύτερο ήταν η παραλία! Θα μπορούσα να την περιγράψω "άδεια", αν και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, σε 50 μέτρα υπήρχε μπαράκι με τον σχετικό κόσμο μπροστά, όπου θα μπορούσες να συνδυάσεις μπάνιο με κόσμο. Επιλέξαμε την ήρεμη εγκατάσταση σε μέρος ανοιχτό και άνετο.

Η θάλασσα θα την έλεγα ζεστή, με ελάχιστα βραχάκια μόνο για να μην ...βαριέσαι την μονότονη άμμο, καθαρά νερά και σε στυλ αμμολόφων, ίσως και σε "χειρότερο" βαθμό. Προχωράς στα ρηχά για αρκετά μέτρα (να πω 50;) και μετά αρχίζει να βαθαίνει. Κάναμε μπανάκι τελείως ελεύθερα και το χαρήκαμε αφάνταστα. Ψησιματάκι στον ήλιο (έγινα παντζαράκι ολίγον), ελεύθερη και άνετη κουβεντούλα με δόσεις φιλοσοφικών αναζητήσεων... Νερό παγωμένο, παγωτάκι και διάθεση χ α λ α ρ ή.

Η επιστροφή ήταν κι αυτή τζαμάουα. Επιστροφή Ξάνθη για καφέ στην Αλεξάνδρα, με θέα - πιάτο την Ξάνθη. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο που είχα τιμήσει άπειρες φορές ως φοιτητής. Κρέμα με σεκέρ παρέ για μένα, σαραγλί για Σούζι, παγωτό και κρέμα και τσιμπιές από εδώ και από εκεί για Κυριάκο... Επιστροφή στη Δράμα το βραδάκι. Για να κλείσει η μέρα σωστά: μπαλκόνι, μπύρες - κόλες, γιγαντιαίο πεϊνιρλί με σουβλάκι.

Κυριάκο... το ξεσκίσαμε ρεεεε!

Παρακαλείται η Ν., να περιγράψει τα καβούρια που τσάκισε από Δευτέρα...

2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που περάσατε καλά, κρίμα που δεν μπορέσαμε να τα πούμε (ναι ξέρω - ξέρω, μούχλες :) ).
    Φιλιά στους κουμπάρους και ελπίζω να τα πούμε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως περάσαμε πολύ όμορφα. Την επόμενη φορά θα σας περιμένουμε για μπανάκι, χωρίς το portal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή